DE WONING

Pal op het dorpsplein en met zicht op de Sint-Brixiuskerk stellen we met plezier de handels- & gezinswoning voor waar Christiana en Noël jarenlang een kleermakerszaak uitbaatten.  De woning kan voor beide bestemmingen, zowel zuiver wonen als een combinatie van wonen met handelsactiviteit, worden gebruikt.  

 

Algemene beschouwing

Wie op zoek is naar ruimte en mogelijkheden, zowel professioneel als privé, is hier aan het juiste adres. Een centrale ligging op het dorpsplein is een feit. De woning werd gebouwd in de jaren zestig en straalt nog steeds degelijkheid uit. Er kan gewoond worden in de staat waarin het zich bevindt, maar een totale verjonging loont hier zeker. De garage werd gebouwd in de jaren tachtig.   

Het gelijkvloers 

Men stapt binnen in het portaal van de grote ruimte vooraan de woning.   Het grote raam op de voorgevel deed tijdlang dienst als uitstalraam.   Ons lijkt het ook ideaal als groot, lichtrijk bureel voor een vrije beroeper of kleinhandelaar. Mogelijkheden troef! 

 

Stap je mee door naar de leefruimtes?

De achterliggende leefruimte, met een groot raam dat uitzicht biedt op de binnenplaats, is afgewerkt in authentiek parket.   De ruimte, met zijn gashaard en TV hoek, straalt gezelligheid uit. Op sommige ramen zijn elektrische rolluiken voorzien.

 

Stappen we nog iets verder, dan komen we in het deel van de woning waar vooral gekookt en getafeld werd.  Ook hier is ruimte en licht troef! Doorheen de jaren breidde men uit met extra leefruimte en werd ook een veranda gebouwd.

Alle ruimtes lopen vlot over in elkaar, met brede doorgangen. Een grijs-beige keramische tegel is hier voorzien. De keuken is nog in behoorlijk goede staat, heeft een ruim werkvlak, maar de kastjes onder de spoelbakken moeten worden aangepakt. 

 

Centraal tussen de keuken en de eet- en verandaruimte is een toilet voorzien. Dichtbij de keuken is de kelder waar de Viesmann gas-verwarmingsketel is geïnstalleerd.  Het tweede compartiment was wijnkelder.  Noël en Christiana wisten te genieten van een glaasje ;-)

 

Op naar de eerste verdieping  

Er zijn twee houten trappen voorzien naar het verdiep.  Dit kan interessant zijn om een professionele en private toegang naar het verdiep te creëren. 

‘Dit is toch echt wel een groot, praktisch huis’, was de reactie van onze huisfotograaf Gerald. De grootste ruimte met vele ramen was het naai-atelier. Daarnaast zijn er nog 3 slaapkamers, elk met een groot raam. De kleinste kamer diende voor Christiana als dressing. De romaanse kerktoren van de Sint-Brixiuskerk komt hier en daar tevoorschijn. Tussen de kamers in is de badkamer met douche, toilet en lavabo.  De wandtegels doen ook jullie wellicht denken aan de sfeer bij oma? :)

 

Op naar de zolderruimtes 

Met een stevige houten trap kunnen we naar de zolderkamers. De grote dakruimte kan worden opgesplitst in twee kamers, of dan wel als één super grote hobbyruimte worden benut.  Mogelijkheden genoeg naar invulling. Provisoir is hier een sanitair hoekje voorzien, wat toch een opsteker is wil men waterafvoer en -toevoer benutten. 

Op naar buiten

Nu komen we op de binnenplaats met garage en bergruimtes. Parkeerplaats genoeg voor de woning op het dorpsplein,  maar de wagen kan ook worden binnengezet in de garage. Naast de kantelpoort van de garage is een grote schuifpoort die de private binnentuin van 170 m² afscheidt van het dorpsplein.   Neem best de kleine deur als enkel de fiets binnen moet! 

 

De binnenpatio is best wel gezellig.   Het fijne is dat men vanuit quasi alle ramen van de leef-, eet- en TV-ruimte, alsook vanuit de veranda zicht krijgt op de binnenplaats met zijn groenstrook.  Een leuke mix van bloeiende heesters en struikgewas, met daardoor wat paadjes naar tuinbergingen.   De druivenranken aan de pergola maken het af !

DE WEETJES

 • EPC: 434

 • grondoppervlakte: 306 m²

 • bewoonbare oppervlakte:
  261 m² gelijkvloers en 1ste verdieping
  73 m² zolderverdieping
  23 m² garage
  20 m² kelder

 • aantal slaapkamers: 5
   

 • type verwarming: centrale verwarming op aardgas
   

 • kadastraal inkomen: 716 euro

DE LIGGING

De woning is centraal op het dorpsplein gelegen, onder de kerktoren met Sint-Brixius als patroonheilige.

 

Ooigem, deelgemeente van Wielsbeke, rijdt men langs 3 zijden binnen over water. Is het niet via de Leiebrug, dan is het via een brug over het Kanaal Roeselare-Ooigem.

Een dorp dat met zijn Leiebos en de oude Leiearm een aangename plek is om te wonen, te genieten en te werken.  

Gelegen in de driehoek Kortrijk, Tielt, Waregem kan men vlot alle kanten op.